Marina Living

  • Ubicació Badalona
  • > Client Privat
  • Any 2018
  • Estat En procés
  • Categoria Arquitectura
  • Escala City
  • Equip OUA Group

“La proximitat al mar ha marcat la voluntat d’accentuar al màxim la relació entre l’interior i l’exterior dels habitatges”

En primera línia de mar i al costat de les tres xemeneies de la central tèrmica de Sant Adrià del Besòs, OUA signa un espectacular conjunt residencial amb previsió per 1500 habitatges amb zona comunitària, aparcament, amplis espais exteriors, molta llum i vistes privilegiades. L’Àlex Gómez, un dels arquitectes participants en el projecte, ens explica com pren forma.

Quina singularitat té Marina Living davant altres conjunts residencials?
El projecte neix de la voluntat de trencar amb la linealitat dels blocs de les parcel·les veïnes per disposar, així, d’habitatges amb més façana i, per tant, més lluminositat, millors espais exteriors, millors visuals i una ventilació natural que fa que els habitatges siguin més eficients energèticament.

Com influeix la proximitat al mar en la concepció del projecte?
La privilegiada ubicació del projecte en primera línia de mar ha marcat la voluntat d’accentuar al màxim la relació entre l’interior i l’exterior dels habitatges, i això s’ha aconseguit, en gran part, a través del disseny de les terrasses. Mitjançant grans obertures de façana que van del terra al sostre, s’han generat habitatges totalment exteriors on l’espai privat i interior s’allarga cap a l’exterior aprofitant al màxim l’espai de les terrasses.

El protagonisme de l’horitzó marí com a teló de fons també ens ha portat a emfatitzar les horitzontals, marcant totes les lloses de balcó amb formigó vist. A més, els elements de protecció solar s’integren dins l’estructura del mateix edifici per tenir unes visuals polides.

Quins avantatges té aquest sistema de façana oberta?
Desdibuixa els límits entre interior i exterior, i és innovador des del punt de vista volumètric perquè permet maximitzar el perímetre de façana dels habitatges i millorar les condicions d’il·luminació i ventilació natural.

Des del punt de vista constructiu, la façana oberta destaca per l’ús de peces prefabricades que milloren l’aïllament i la climatització dels habitatges a través de sistemes d’aerotèrmia. De fet, la promoció compta amb el segell BREEAM, un estàndard internacional que certifica l’alt grau de sostenibilitat de l’edifici.

El projecte també consta de zones comunitàries verdes. Com s’han plantejat?
En el procés de disseny, l’equip d’Urbanisme d’OUA ha generat un espai intersticial molt ric en vegetació per tal de crear un nou pulmó verd dins l’espai-jardí comunitari entre habitatges. Aquest nou espai sorgeix de la necessitat de generar àrees més pures i més verdes en un entorn àrid.